Linkedin Company Pages

by Chris - No Comments

LinkedIn is behoorlijk populair in België. Bijna een miljoen Belgen hebben er een profiel.* LinkedIn is erin geslaagd om zichzelf te profileren als een sociaal netwerk dat niét concurreert met facebook, maar gewoon complementair is. Natuurlijk boren ze hetzelfde publiek aan, maar dat publiek weet heel goed dat de bedoeling van de twee sites helemaal anders is.

De informatie op LinkedIn wordt dan ook anders bekeken dan die op andere sociale media of het internet op zich. Men gaat ervan uit dat de informatie correcter en objectiever is en gaat op een meer zakelijke manier met elkaar om. Hier is er geen sprake van de zo geroemde samensmelting van <em>corporate</em> en <em>casual</em>.

LinkedIn biedt al enkele maanden de mogelijkheid om een bedrijfspagina aan te maken. Eigenlijk was dat logisch. LinkedIn heeft een enorme databank vol bedrijven, elk met hun online identiteit en persoonlijkheid. De uitrol van bedrijfspagina’s is eigenlijk de uitrol van een sociaal netwerk voor bedrijven binnen een bestaand zakelijk sociaal netwerk.

<blockquote>Sociale visitekaartje van uw bedrijf</blockquote>
<img src=”http://alittleconversation.be/wp-content/uploads/2011/10/Schermafbeelding-2011-10-11-om-20.41.02-300×207.png” alt=”overview” title=”LinkedIn company page for A Little Conversation” width=”300″ height=”207″ class=”alignleft size-medium wp-image-174″ />Dat is natuurlijk een leuke opportuniteit voor sociale media mensen. De bedrijfspagina laat toe om het bedrijf voor te stellen, kort nieuws over het bedrijf te delen, een rss-feed te importeren, te linken naar de homepagina van het bedrijf, een lijst van alle medewerkers te laten zien en meer van dat. Het sociale visitekaartje van uw bedrijf zeg maar. Natuurlijk is er een follow knop waarmee u interessante bedrijven kan volgen. Je weet maar nooit…

<blockquote>Vacatureplatform</blockquote>
Natuurlijk doet LinkedIn haar reputatie als rekruteringsplatform alle eer aan met een vacature-pagina. Dit is betalend, maar eigenlijk valt die prijs heel goed mee. Vacatures op LinkedIn, waar iedereen zijn CV al ingegeven heeft, dat is een meesterzet. Geïnteresseerde kandidaten kunnen nu héél makkelijk solliciteren en het bedrijf krijgt véél meer informatie dan bij een klassiek CV. Het netwerk, aanbevelingen, sinds kort ook “causes”… Die informatie speelt hoe dan ook mee.

<blockquote>Producten en diensten</blockquote>
<img src=”http://alittleconversation.be/wp-content/uploads/2011/10/Schermafbeelding-2011-10-11-om-20.48.07-300×182.png” alt=”products and services” title=”LinkedIn Products and Services page for A Little Conversation” width=”300″ height=”182″ class=”alignleft size-medium wp-image-175″ />Nog meer sociaal (en SEO?) snoepgoed. Je kan er zelfs de producten of diensten van het bedrijf aan toevoegen. Met een omschrijving, keywords, links, youtube videos… Met onmiddellijk een interessante, maar meestal nog ongebruikte, mogelijkheid om een product aan te raden en te delen.

Hoe lang voor we op zoek gaan naar een product op LinkedIn en ons baseren op de aanbevelingen van mensen die we kennen? Dit is krachtiger dan Yelp! want het gaat om de aanbevelingen en meningen van mensen die we kennen, of waarvan we aan de hand van hun profiel kunnen zien of ze er iets van kennen.

De eurocent is bij de meeste bedrijven nog niet gevallen. We lopen nu nog voor op de massa. Maak dus werk van een LinkedIn-pagina en gebruik de sociale features!

Bekijk het zelf op de <a href=”http://www.linkedin.com/company/a-little-conversation” title=”LinkedIn pagina van A Little Conversation”>LinkedIn-pagina van A Little Conversation</a>. U mag mij daar natuurlijk op volgen en mijn producten en diensten aanraden. Of niet, zoals u wilt ;).

* bron <a href=”http://www.bvlg.be” title=”BVLG”>http://www.bvlg.be</a> 6 oktober 2011 – Linkedin profiles : 963.350 Linkedin profiles voor Belgium

Update: dit artikel werd ook gepubliceerd op <a href=”http://www.theconversationmanager.be” title=”The Conversation Manager”>http://www.theconversationmanager.be</a